Mikor lesz már vége? vs El ne múljon örökre!

 

Amikor az esti altatás elhúzódik, amikor fél hétkor indultam fürdetni és este kilenckor még nem jöttem ki a hálóból, amikor arra vágyok, hogy reggel tovább alhassak, hogy hétvégén végre ne kelljen hatkor kelni az át nem aludt éjszakák után, amikor este jó lenne megnézni végre egy filmet, vagy kimenni egy kicsit a városba, vagy többet lenni a nagyokkal. Amikor jönnek a fogacskák és ordít a picur, nem eszik, nem alszik, a lakás indul, a hajam mosatlan, a ruhám leköpködve. Amikor elegem van az egészből és egy dolog érdekel, hogy mikor lesz már ennek vége, mikor lesz már végre jobb, könnyebb, egyszerűbb, akkor emlékeznem kéne arra, hogy minden elmúlik. Túlságosan gyorsan. És nem fogok emlékezni a legszebb dolgokra.

Icipici dolgokról beszélek, apró örömökről. A semmi máshoz nem fogható babaillatról. Amiben keveredik a babamosópor, pospikém, testápoló, pisi, a szoptatott babák édeskés kakaillata. Az én babám illatáról. Akkor is ott van az illat a hálószobában, amikor ő nincs ott. toulousebebenaitapresgreffeovaire-630x0.jpg

A picike kezecskéiről. Ahogy mindent csapkod. Ahogy szoptatás közben matat, ahogy a kicsi nyálas ujjacskájával megsimgatja az arcomat, közben rámnéz azzal a csodáló tekintetével és rám mosolyog azzal a fogatlan szájával. 

shutterstock_30034432.jpg

Amikor már tud menni, a pici lábacskáival ahogy fut és hallom reggel az ágyban, hogy felébredt - tap-tap-tap-tap-tap - tappognak a kis meztelen talpacskák a padlón, mert mindehnová csakis futva lehet közlekedni.

walking.jpg

A szeretgetésről, a dögönyözésről. Amit lehet a nagyobbakkal is, és ők is élvezik, de a pici olyan kompakt, nem lógnak messze a végtagjai, és ha örömében tiszta erőből sivalkodik is, akkor sem szólok, hogy halkabban.

A kacagásáról. A leggyönyörűbb hangról a világon. Amiért szívesen bohóckodok még tovább, csak hogy tovább halljam. És örülök, hogy én lehetek a kacagás forrása.

laughing-baby_jpg_560x0_q80_crop-smart.jpg

Ahogy minden jónak a forrása én lehetek. Amikor még elég a boldogsághoz, hogy felveszem. Csak a kezemben akar lenni. Miért is akarom őt letenni?

_1.jpg

Harmadszorra történik meg mindez a csoda, mégis minden egyes alkalommal úgy csodálkozok rá, mintha először történne meg mindez. Most már kérem, ne múljon el, ne tűnjön el, maradjon meg  örökké. Emlékezzek mindenre pici korából.