Játék? Köszi, inkább ne! - Ajándékötletlista (nemcsak) nagyszülőknek

Egyszer csak eljön az az idő, amikor a sok játék mindent elborít.

 

at-least-theyre-playing-together.jpg

Két kisfiú esetén van körülbelül egy köbméter legó, száz kisautó, nagyautó tízen felül, műanyag állatfigurából szintén száz körül, Holt Wheels autópályából legalább öt, legalább egy millió plüssállat, hogy a besorolhatatlan játékok sokaságáról, rajzokról, egyéb gyűjtött dologról  ne beszéljek. Eljött az az idő, amikor rohamot kapok, amint átlépem a gyerekszoba küszöbét. Ennyi cucc mellett lehetetlenség rendet tartani, a takarítás  a gyerekszobában tart a legtovább, külön lelkierő kell, hogy belefogjak. És ha sikerül is, a rend csak addig fenntartható, amíg a gyerekek újra el nem kezdenek játszani. Természetesen nem a rengeteg játék mindegyikével cserélve, váltogatva, hanem mindig ugyanazzal a pár darabbal. A régiektől pedig nem lehet megszabadulni, mert sajnálják őket, nem tudnak tőlük megválni, és ha belegondolunk, hogy mennyi pénzt költöttünk rájuk.... - inkább ne is gondoljunk bele...

 20068145_10211874090519688_1189246647_n.jpg

Viszont a gyerekek még mindig gyerekek, továbbra is van születésnapjuk, névnapjuk, van karácsony, bizonyítványosztás. Ráadásul nemcsak  mi, szülők  akarjuk őket megajándékozni, hanem a nagyszülők (nagynénik, nagybácsik, keresztszülők) is, és ha lehet, akkor úgy, hogy a gyerekekek is örüljönek az ajándékoknak. (Még élénken él emlékeimben, amikor karácsonykor hároméves fiam inget és nadrágot talált az ajándéktáskában. Kivette, rápillantott, félredobta, aztán kereste a táskában az "igazi" ajándékot - ami nem volt ott.)

Ilyen esetekre ajánlom ezt a  (szerintem hasznos) ajádékötlet listát, aminek a szülő is örül, a gyerek is, és ha minden jól megy, az ajándék nem az ágy alatt henteregve fogja végezni.

1. Sportfelszerelés: biciklisisak, sísisak, síszemüveg, úszószemüveg, focicipő, focimez, balettcipő, karatéra kimonó.... Gyerekfüggő, mint minden neki szánt ajándék. Egy biztos, nemigen akad olyan gyerek, aki nem szeret mozogni, így biztosan találunk személyre szabottan tökéleteset. A másik jó dolog, hogy ezeket a dolgokat is ki tujdák nőni, így mindig jól jön az utánpótlás..

2. Hozzájárulás a gyerek nyári táborozásához. Nem kell kommentár. A tábor drága mulatság, a nyári szünet hosszú és barátok nélkül unalmas. Szülő is, gyerek is egyaránt örül egy jó tábornak.

3. Különórák finanszírozása/ hozzájárulás. NAGY segítség a szülőknek, különösen több aktív gyerek esetén.

4. Tanszerek: menő ceruzák, radírok, füzetek, vonalzók - mind-mind fogyó áru.

5. Közös élmény: Ígéret/kupon egy közösen megnézett cirkuszi előadásra, színházra, mozira, Halász Jutka/Alma együttes stb. koncertre,  közös fagyizásra, kirándulásra. Valószínűleg erre az ajándékra fog a legjobban emlékezni. Itt az érték nemcsak a rákötött pénzben van, hanem az együtt eltötött időben is. 

6. Könyvek. Mindig jól jönnek. Kisebb gyereknek felolvasással egybekötve.

7. Ruha - kedvenc mesefiguráival, focistájával, énekesével. Kislányokat biztosan jobban lázba hozza, de a kedvenc focicsapat mezének egy kisfiú is nagyon fog örülni.